Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum a comentat Ministerul Sănătății declarațiile premierului Ion Chicu făcute dimineața

Abonare
Responsabilii din cadrul Ministerului Sănătății au fost rugați de jurnaliști să comenteze declarațiile premierului Ion Chicu, care a anunțat dimineață că locuri în spitale mai avem pentru 5 zile.

CHIȘINĂU, 5 iun. - Sputnik. Șefa direcției politici în domeniul asistenței medicale spitalicești din cadrul Ministerului Sănătății, Svetlana Lupu, a comentat declarațiile premierului Ion Chicu, care a anunțat dimineață că locuri în spitale mai avem pentru 5 zile.

Prim-ministrul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Mesaj matinal al premierului Ion Chicu: Stați acasă - nu la cimitir
”Numărul de paturi disponibile în spital pentru profil COVID-19 este o cifră flexibilă, care crește sau descrește în funcție de situația epidimiologică. Cu adevărat, la momentul actual avem un număr suficient de paturi. Avem o problemă cu distribuția acestora care este neuniformă și atunci avem instituții cu o capacitate mai mare cu locuri libre și avem instituții cu o capacitate limitată, însă numărul de locuri poate fi majorat la necesitate și poate fi micșorat în cazul în care situația emidimiologică este mai relxată. Am avut spitale care și-au încheiat activitatea și pot în orice moment fi relansate, căci sunt pregătite și instruite ”, a spus Svetlana Lupu. 

Totuși, reprezentanta Ministerului Sănătății susține că atunci când numărul bolnavilor de COVID-19 este în creștere, acest lucru reprezintă o adevărată provocare pentru instituțiile medicale și a reiterat îndemnul autorităților ca oamenii să respecte recomandările specialiștilor. 

În Republica Moldova sunt 9 018 persoane infectate cu COVID-19, iar 60 la sută sau 5 420 din acești pacienți s-au vindecat. 3 461 de cazuri sunt active, iar 274 de persoane sunt în stare gravă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0