Trump, lovit pe la spate de un cunoscut general…  susținătorul NATO la Washington

© AP Photo / Alex BrandonDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Este evident atât absurdul acuzației– cât și intenția lui Mattis de a submina autoritatea lui Trump, cel care îl numise secretarul Apărării.

BUCUREȘTI, 4 iun - Sputnik, Evan Răutu. În plin scandal provocat de deturnarea protestelor din SUA, președintele Trump primește o lovitură de la fostul sau ministru al Apărării, generalul James Mattis.

”În timpul vieţii mele, Donald Trump este primul preşedinte care nu încearcă să îi unească pe americani, care nici măcar nu se face că încearcă – în schimb încearcă să ne divizeze”, a scrie fostul șef al Pentagonului într-un comunicat trimis presei.

Mai mult, Mattis spune că ”suntem martorii rezultatului unui efort deliberat de trei ani și plătim consecinţele celor trei ani fără adulţi la comandă”.

Retired Marine Corps general James Mattis testifies before the Senate Armed Services Committee on his nomination to be the next secretary of defense in the Dirksen Senate Office Building on Capitol Hill in Washington, DC on January 12, 2017 - Sputnik Moldova
Demisie răsunătoare în administrația Trump: Pleacă șeful Pentagonului
Este evident atât absurdul acuzației – când vedem manifestări violente, jafuri și arme în stradă – cât și intenția lui Mattis de a submina autoritatea lui Trump, și așa contestată de democrați și organizații civice – și aici trebuie amintit un aspect: Mattis a fost numit de Trump secretat al Apărării chiar la începutul mandatului, dar fricțiunile au apărut curând, în momentul în care președintele a criticat NATO.

Mattis a demisionat în semn de protest după ce Trump a declarat că va retrage trupele americane din Siria. Generalul a acuzat și lipsa discuţiilor cu aliaţii SUA din așa zisa luptă împotriva Statului Islamic – în realitate o combinație între susținerea unor grupări anti-Assad și iluziile oferite kurzilor.

De fapt, generalul a fost un garant al interesului Administrație americane pentru NATO – și al impunerii politicii blocului nord-atlantic în agenda de la Washingron.

”O veste cât se poate de proastă pentru România vine de peste Ocean: președintele american Trump anunța plecarea șefului Departamentului Apărării, Jim Mattis - un veritabil prieten al țării noastre, șeful Pentagonului este unul din garanții implicării depline a SUA în NATO, a respectării neîndoielnice a angajamentelor aliate”, scria principalul propagandist NATO în România, Radu Tudor, în momentul demisiei lui Mattis.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0