Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Epidemiolog cu peste 50 de ani în domeniu: Apel către oameni înainte de Paștele Blajinilor

© SputnikViorel Prisacari
Viorel Prisacari - Sputnik Moldova
Abonare
Chiar dacă riscul de infectare cu noul tip de coronavirus nu a dispărut, Paștele Blajinilor nu a fost anulat, iar la sfârșitul acestei săptămâni va avea loc ceremonia de pomenire.
Epidemiolog cu peste 50 de ani în domeniu: Apel către oameni înainte de Paștele Blajinilor

Șeful Catedrei Epidemiologie de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Viorel Prisacari, susține că organizarea Paștelui Blajinilor ar putea să fie un focar ce ar complica și mai mult situația. Iată de ce el îi îndeamnă pe oameni să fie precauți și să respecte toate normele impuse de autorități.

”Dacă noi am fi ieșit din starea de urgență cu un număr mic, infim de cazuri, atunci Paștele Blajinilor nu ar fi fost o problemă. Însă, analizând situația actuală, este cert că ne vom confrunta cu focare, iar numărul celor infectați va crește. Îndemn oamenii să nu se avânte pentru a merge la cimitire, o pot face și în alte zile, pericolul este foarte mare. Iar cei care aleg totuși să meargă la cimitire, trebuie să fie foarte precauți, să poarte măști corect, să respecte distanța, să nu înșire mese prin cimitire, să se pupe și să se cuprindă”, a declarat Viorel Prisacari.

În condițiile în care Republica Moldova s-a aflat până la data de 15 mai în stare de urgență, în legătură cu prevenirea riscului de răspândire a pandemiei de Covid-19, Mitropolia Moldovei a anunțat la începutul lunii aprilie că sărbătoarea Paștelui Blajinilor se amână pentru prima duminică din luna iunie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0