Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon, despre reforma APL: Să nu aruncam copilul odată cu apa - Video

© Sputnik / OsmatescoIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Reforma administrației publice locale este una necesară și trebuie să corespundă interesului național al țării și să nu fie în detrimentul cetățenilor. Despre acest lucru a vorbit președintele Igor Dodon în Studioul Radio Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 3 iun - Sputnik. Președintele Igor Dodon consideră că reforma Administrației publice locale este necesară, însă acesta nu trebuie să fie pe placul experților străini ci în strictă conformitate cu interesul național. O declarație în acest sens a fost făcută în cadrul emisiunii ”Contrapunct” realizată în Studioul Radio Sputnik Moldova.

”Este o vorbă la moldoveni, să nu aruncam copilul odată cu apa. Nu trebuie să facem reforme de dragul reformelor care să fie pe placul unor experți, trebuie să ținem cont de interesul nostru național”, a accentuat președintele Dodon.

Șeful statului și-a arătat nemulțumirea față de proiectele anterioare de reformare a administrației publice locale, deși a subliniat că o reformă este necesară, însă aceasta trebuie implementată în așa fel încât cetățenii să nu aibă de suferit.
Сельский дом  - Sputnik Moldova
Misterul reformei administrației publice locale: Fără raioane și sute de primării închise

”Eu sunt de acord că reforma administrației publice locale este una necesară, dar sunt categoric împotriva reformei conform modelului care a fost până în 2003. Eu nu accept revenirea la județe. În ceea ce ține de primării, trebuie să fim foarte atenți, să vedem până unde mergem. Una dintre propunerile dure pe care eu le-am văzut acum 3-4 ani este că o primărie trebuie să aibă cel puțin 5 mii de locuitori. În cazul acesta rămânem cu 200 de primării la nivel de țară, să unim 6-7 sate împreună? Reforma este necesară, dar trebuie să facem în așa fel ca să nu sufere cetățenii”, a subliniat președintele Dodon, accentuând că reforma trebuie făcută ținându-se cont de specificul țării noastre.

Recent, premierul Ion Chicu a declarat că o condiție impusă de Uniunea Europeană pentru ca Republica Moldova să poată beneficia de asistență financiară în valoare de 100 de milioane de euro ar fi și reforma administrației publice locale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0