Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De când vor fi reluate cursele aeriene regulate de pasageri: Decizia CNSP

© Photo : Facebook / BlueBird AirwaysAvion al companiei BlueBird Airways
Avion al companiei BlueBird Airways - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Națională de Sănătate Publică a emis astăzi o hotărâre cu privire la reluarea zborurilor regulate de pasageri.

CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik. Din data de 15 iunie vor fi reluate cursele aeriene regulate de pasageri, dar și a charterelor regulate de pasageri. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de Comisia Națională de Sănătate Publică. Asta doar în condițiile respectării cu strictețe a mai multor măsuri de prevenire a răspândirii infecției COVID-19.

Aeroportul Internațional Chișinău va organiza măsuri de prevenire a infectării și în rândul angajaților, dar și pentru pasageri. Astfel, în sălile de sosire și plecare se va verifica temperatura, vor fi amplasate ecrane de protecție, personalul va fi asigurat cu echipament de protecție personală, soluții de dezinfecție și desigur se va păstra  distanța socială.

Термо сканер - Sputnik Moldova
Societate
Ultima oră: 247 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 într-o singură zi

Se va face dezinfectarea încăperilor și instalațiilor în terminal, în conformitate cu recomandările Agenției Naționale de Sănătate Publică.

Și operatorii aerieni naționali și străini vor avea grijă ca să fie respectate măsurile de prevenire a infecției COVID-19 de către personalul navigant și pasageri. Astfel, operatorii vor informa pasagerii privind respectarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19 înainte de zbor, în timpul zborului și după aterizare. Vor imprima și distribui la bordul aeronavei formulare necesare, care vor fi completate de către pasageri în timpul zborului.

Operatorii de deservire la sol vor asigura transportarea pasagerilor din terminal spre aeronavă și vice-versa, fără rețineri nejustificate și cu asigurarea normelor sanitare.

Autoritatea Aeronautică Civilă va pune la dispoziția agenților aeronautici și a autorităților publice, care activează pe aeroporturile internaționale din Republica Moldova, materiale informative pentru pasageri și angajați, elaborate de autoritățile naționale și internaționale.

Comisia a decis astăzi și reluarea antrenamentelor desfășurate în aer liber, pentru sportivii legitimați de către Federația de Atletism din Republica Moldova, cu respectarea prevederilor Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0