Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un nou sondaj - același rezulat: PSRM în topul preferințelor alegătorilor

© Sputnik / Miroslav RotariPSRM
PSRM - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, trei formațiuni politicie ar accede în Parlament. Este vorba de PSRM, PAS și PPDA. Asta arată un nou sondaj prezentat astăzi.

CHIȘINĂU, 3 iun. - Sputnik. Potrivit sondajului prezentat astăzi, 54 la sută dintre cetățeni cred că ar fi bine ca alegerile parlamentare anticipate să fie organizate în aceeași zi cu scrutinul prezidențial, iar 21 % din cei chestionați au spus că nu vor alegeri parlamentare anticipate. 

Игорь Додон и Майя Санду - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon și Maia Sandu, favoriții cetățenilor la prezidențiale: Iată ce arată un sondaj
Cetățenii deciși au fost întrebați dacă duminica viitoare ar fi organizate alegerile parlamentare anticipate pentru cine și-ar da votul. Astfel, PSRM ar obține 46,3%, Partidul Acțiune și Solidaritate – 30,9,%, iar Platforma ”DA” – 7,5%. Celelalte formațiuni politice nici nu ar accede în Legislativ.

”Oamenii au mai fost întrebați în cine au cea mai mare încredere. Astfel, 29,6% au spus că în Igor Dodon, 20,5% în Maia Sandu și 5% în Andrei Năstase. Am vrut să aflăm și preferințele oamenilor în funcția de președinte al țării. Am propus o listă deschisă. Astfel, Igor Dodon a acumulat 29,5%, Maia Sandu - 18%, iar Năstase - 4,8%. La fel, le-am propus o listă închisă cu persoane și am rugat participanții să aleagă o persoană. Astfel, 35,8% a acumulat Igor Dodon, Maia Sandu - 23,3 %, iar Andrei Năstase - 5%”, a declarat sociologul Andrei Luchian. 

Sondajul a fost realizat în perioada 23 - 31 mai 2020, la solicitarea postului de televiziune TVC 21. La studiu au participat 1 767 de persoane din 111 localități cu vârsta de peste 18 ani, iar interviurile s-au realizat la telefon. Marja de eroare este de 2,3%.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0