Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O bătrână, bruscată de un polițist: A fost deschisă o anchetă internă - Video

© Sputnik / Miroslav RotariInspectoratul Național de Patrulare al IGP
Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii au deschis o anchetă internă în cazul polițistului care a bruscat o bătrână care vindea neautorizat verdeață.

CHIȘINĂU, 3 iun - Sputnik. Locatarii unui bloc de pe bulevardul Moscovei au alertat Poliția. Aceștia le-au declarat oamenilor legii că la intersecția străzii Matei Basarab și bulevardul Moscova mai multe persoane în etate vând produse agricole, activitate care este interzisă în această perioadă. 

La fața locului s-au deplasat doi angajați ai Poliției, care au constatat că 5 persoane în etate au improvizat o piață neautorizată și comercializau produse agricole, cultivate în condiții casnice.

Potrivit Poliției, cele cinci persoane s-au conformat cerințelor legale ale forțelor de ordine de a se deplasa la piața autorizată de către APL, care se află la 100 de metri distanță. Una dintre femei a refuzat categoric să meargă la piață pentru ași vinde produsele, comunicând de patru ori nume de familie și date eronate.

În context, femeii i s-a cerut să urmeze angajații la Sectorul de Poliție pentru identificare și întocmirea unui proces-verbal cu privire la contravenție, însă aceasta a ignorat cererea.

Pe rețelele de socializare a apărut o înregistrare video în care femeia este bruscată de  un angajat al Poliției. 

Potrivit Poliției, în urma acțiunilor polițistului care sunt reflectate și în imaginile video, Direcția Inspectare Efectiv a IGP a inițiat o anchetă de serviciu în cadrul căreia vor fi stabilite toate circumstanțele cazului și corectitudinea comportamentului angajatului Poliției.

Reprezentanții Poliției Naționale precizează că astfel de comportamente din partea angajaților nu vor fi tolerate în condițiile în care aceștia sunt instruiți să comunice și să intervină decent în raport cu cetățenii, chiar dacă aceștia au încălcat legea.

Dacă ancheta va stabili că angajatul și-a depășit atribuțiile de serviciu și a acționat contrar legii, polițistul va fi sancționat conform legislației.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0