Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova ar putea împrumuta încă 70 de milioane de euro: Vezi de la cine

© Pixabay / Bru-nOОбмен валют
Обмен валют - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul Republicii Moldova va negocia un împrumut de câteva zeci de milioane de euro cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik. Guvernul Republicii Moldova a înaintat un demers la adresa Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei privind contractarea unui împrumut în valoare de până la 70 de milioane de euro pentru realizarea Proiectului „Răspuns de Urgență la COVID-19 şi Suport pentru Întreprinderile Micro, Mici și Mijlocii”.

Guvern - Sputnik Moldova
Politică
Deputat: Un guvern provizoriu va complica situația din Moldova

Un proiect de hotărâre cu privire la inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului-cadru de împrumut a fost aprobat astăzi de Cabinetul de Miniștri.

Potrivit secretarului de stat la Ministerul Finanțelor Tatiana Ivanicichina, proiectul și suma împrumutului au fost aprobate de către consiliul de administrație al Băncii. Proiectul va fi structurat pe două componente. Astfel, în cazul în care vom primi acest împrumut, 40 de milioane de euro vor fi destinați sectorul Sănătății și va finanța achiziția echipamentelor și consumabilelor, reabilitarea și transformarea spațiilor medicale, dar și asigurarea măsurilor de urgență ca răspuns la COVID-19. Maturitatea maximă a creditului pentru această componentă este de 15 ani.

Alte 30 de milioane de euro vor fi destinate ca suport pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii. Din acești bani se va finanța capitalul circulant și nevoile de achiziții a întreprinderilor mici și mijlocii afectate de pandemia coronavirusului. Pentru această componentă, maturitatea împrumutului este de șase ani.

Rata dobânzii aferentă a creditului va fi stabilită pentru fiecare tranșă separat, la data atragerii în funcție de condițiile pieței și maturitatea tranșei. La moment se estimează o dobândă între 0,13% - 0,19%.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0