Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul se întrunește în ședință: Mai multe chestiuni importante pe ordinea de zi

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Ion Chicu la ședința Colegiului lărgit al MECC
Premierul Ion Chicu la ședința Colegiului lărgit al MECC - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de Miniștri se întrunește astăzi în ședință ordinară. Pe ordinea de zi sunt incluse 23 de chestiuni.

CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik. Proiectul de lege privind anularea examenelor de calificare la finalizarea programelor de formare profesională tehnică pentru anul de studii 2019-2020 va fi examinat astăzi în cadrul ședinței Guvernului.

Студенты философского факультета - Sputnik Moldova
Societate
Școlile profesionale vor lua locul universităților? Ce spune demograful Valeriu Sainsus

Astfel, în vederea prevenirii riscului de îmbolnăvire cu COVID-19 și în scopul asigurării securității, protecției vieții și sănătății absolvenților se propune anularea organizării și desfășurării examenelor de calificare la finalizarea programelor de formare profesională tehnică. Proiectul legii mai prevede eliberarea certificatului de calificare pentru elevii cu medii de promovare a disciplinelor/modulelor/stagiilor de practică, prevăzute în Planul de învățământ, mai mari sau egale cu „5”, cu calcularea mediei generale. Elevii care nu reușesc să finalizeze acest an de studii cu medii de promovare a disciplinelor, restanțierii din anii precedenți, candidaţii restabiliţi pentru susţinerea examenului de calificare vor putea susține examenul de calificare în următoarea sesiune, în condițiile stabilite de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Tot în ședința de astăzi se va decide modul de recuperare a zilelor declarate libere de către Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova. De precizat, pentru recuperarea celor 12 zile declarate libere se stabilesc următoarele zile lucrătoare pe parcursul anului 2020: 13 iunie, 27 iunie, 4 iulie, 18 iulie, 1 august, 15 august, 5 septembrie, 19 septembrie, 3 octombrie, 17 octombrie, 31 octombrie și 14 noiembrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0