Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon a avut o discuție telefonică cu Krasnoselski: Ce probleme au abordat

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul convorbiri telefonice s-a discutat despre procesul de negocieri dintre Chișinău și Tiraspol și problemele cu care se confruntă localnicii care au nevoie să circule între cele două maluri ale Nistrului.

CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik. Președintele Republicii Moldova a avut miercuri o discuție telefonică cu liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Potrivit lui Dodon, a avut loc un schimb de opinii cu privire la procesul de negocieri dintre Chișinău și Tiraspol, au fost analizate anumite rezultate ale ședințelor Grupurilor de lucru pentru consolidarea încrederii.

Игорь Додон и Кристина Лесник - Sputnik Moldova
Societate
Dodon: Cum vor circula cetățenii în regiunea transnistreană în contextul stării de urgență

”Am convenit să continuăm dialogul pentru a identifica soluții în vederea consolidării încrederii dintre oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului. În mod special, am analizat situația creată în Zona de Securitate, în raioanele adiacente râului Nistru”, a informat șeful statului pe pagina sa de Facebook..

 Președintele a menționat că o atenție aparte a fost acordată situației din satele raionului Dubăsari – Cocieri, Vasilievca, Molovata Nouă, Roghi, satul Copanca din Căușeni, localnicii de aici fiind nevoiți să ajungă pe malul drept al Nistrului doar cu ajutorul bacului plutitor.

”Această stare a lucrurilor este consecința unui șir de măsuri întreprinse de structurile transnistrene în lupta cu virusul COVID-19, ceea ce a generat probleme grave pentru locuitorii satelor respective. Am fost unanimi în opinia privind necesitatea luării, în mod reciproc, a unor măsuri care ar simplifica deplasarea locuitorilor între cele două maluri ale Nistrului”, a subliniat Igor Dodon.

El a reiterat faptul că Chișinăul va depune eforturi pentru a nu admite ca măsurile sau acțiunile întreprinse să afecteze drepturile locuitorilor din regiunea transnistreană.

”Împreună cu domnul Krasnoselskii am convenit asupra oportunității de a efectua acțiuni necesare pentru protecția oamenilor contra infectării cu coronavirus. Fără îndoială, sănătatea oamenilor este valoarea supremă, însă trebuie să fie acordat sprijin și în soluționarea problemelor de ordin social-economic”, a conchis președintele Moldovei.

În regiunea transnistreană este în vigoare, până pe 15 iunie, regimul stării de urgență din cauza pericolului răspândirii noului coronavirus. Acesta a fost instituit pe 16 martie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0