Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aprobat: Cum vor recupera bugetarii zilele libere din perioada stării de urgență

© Pixabay / 12019Офис
Офис - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a aprobat astăzi un proiect de hotărâre cu privire la modul de recuperare a zilelor declarate libere de către Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik. Bugetarii vor recupera zilele libere pe care le-au avut în perioada stării de urgență. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi în ședința Cabinetului de Miniștri.

Центральный рынок - Sputnik Moldova
Societate
Premierul Chicu cere ca Piața Centrală să fie din nou închisă - Iată motivul

Astfel, bugetarii vor ieși la muncă pentru recuperarea zilelor declarate libere de Comisia pentru Situații Excepționale în 12 zile de sâmbătă. Este vorba de 23 mai, 13 iunie, 20 iunie, 4 iulie, 18 iulie, 1 august, 22 august, 5 septembrie, 19 septembrie, 3 octombrie, 17 octombrie și 31 octombrie.

În aceste zile de sâmbătă, activitatea salariaților cu durata normală a timpului de muncă se va organiza după următorul regim de muncă: de la 8:00 până la 16:30, cu pauza de masă de la 12:00 până la 12:30.

Pentru că în perioada stării de urgență orarul zilei de muncă a fost prescurtat, bugetarii vor recupera și acele ore – ziua de muncă va fi prelungită cu o oră, de luni până vineri, iar pauza de masă va fi scurtată cu o jumătate de oră și va avea durata de doar 30 de minute.

Proiectul hotărârii a fost elaborat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0