Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alimentația copiilor în școlile și grădinițele din Chișinău va fi verificată de o comisie

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaCopii la grădiniță în timpul mesei
Copii la grădiniță în timpul mesei - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a menționat că o comisie specială va verifica situația în domeniul alimentației publice în școli și grădiniție.

CHIȘINĂU, 3 iun - Sputnik. După numeroase scandaluri legate de alimentația copiilor din grădinițe, Primăria Chișinău a decis să instituie o comisie municipală care va efectua verificări în acest sens în instituțiile preșcolare și școlare. 

Детский сад - Sputnik Moldova
Societate
Când se vor deschide grădinițele din Chișinău: Iată ce spune primarul Ion Ceban

Rezultatele acestor controale și măsurile necesare pentru soluționarea problemelor în acest domeniu vor fi prezentate într-un raport care va fi elaborat în termen de trei luni. 

Mai mult, Primăria Chișinău i-a solicitat Curții de Conturi să efectueze un audit la cele cinci combinate de alimentație publică pentru școlari.

„Îmi doresc să vedem cum stau lucrurile cu adevărat în acest domeniu și cum putem interveni pentru a îmbunătăți alimentația preşcolarilor şi elevilor, deoarece este sănătatea copiilor noștri”, a menționat primarul Capitalei. 

Edilul-șef a anunțat pe pagina sa de Facebook că Primăria Chișinău elaborează un nou concept de alimentație în instituțiile de învățământ din Capitală. Municipalitatea vrea să revizuiască și să modernizeze sistemul existent şi să schimbe procedurile de achiziționare a produselor alimentare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0