Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un cutremur neașteptat de puternic s-a produs cu puțin timp în urmă

Abonare
Acum puțin timp, Institutul Național de cercetare dezvoltare pentru fizica Pământului a transmis datele unui cutremur neașteptat de puternic.

BUCUREȘTI, 2 iun - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului a transmis acum puțin timp că un cutremur cu o magnitudine de 4.8 grade pe scara Richter și s-a produs în zona seismică Vrancea.

Cutremurul a avut loc la ora 14:12:55 (ora locală a României) epicentrul fiind la adâncimea de 117 km, în județul Vrancea, la granița cu Buzău, în apropierea localităților Vintileasca și Secuiu.

„Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 73km E de Brașov, 86km NE de Ploiești, 107km S de Bacău, 119km V de Galați, 119km V de Brăila, 138km N de București, 158km NE de Pitești, 187km E de Sibiu, 188km SV de Iași, 202km N de Ruse”, informează INCDFP.

Seismul s-a simțit și în Republica Moldova.

Update: INFP a revizuit informațiile – magnitudinea a fost 4.4 grade pe scara Richer, iar adâncimea epicentrului a fost de 99km.

Cutremurul vine după o serie de seisme cu magnitudine maximă în jurul nivelului de 3 grade, deci saltul la aproape 5 grade Richter, la un epicentru de adâncime, este neașteptat. Dar, așa cum a subliniat în repetate rânduri Gheorghe Mărmureanu, nu este ceva de anormal – nici care să genereze panică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0