Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În SUA, poliția a tras de mai multe ori în producătorul Sputnik

© Sputnik / Алексей Агарышев / Accesați arhiva multimediaСитуация в американском городе Балтиморе
Ситуация в американском городе Балтиморе - Sputnik Moldova
Abonare
Producătorul Sputnik Nicole Russell a fost rănit în timp ce relata despre protestele de la Casa Albă. Poliția a tras chiar dacă jurnalistul a prezentat legitimația de presă.

CHIȘINĂU, 2 iun - Sputnik. În Statele Unite, poliția a împușcat de mai multe ori cu gloanțe de cauciuc în producătorul Sputnik, Nicole Russell, care reflecta protestele de la Casa Albă, deși a prezentat legitimația de presă.

”Am fost lângă Casa Albă, <...> când poliția a început să tragă în protestatari. M-am apropiat să văd ce se întâmplă, iar poliția a început repede să tragă, așa cum mi se părea mie, grenade paralizante și gloanțe de cauciuc. De asemenea, ei au folosit gaze lacrimogene, din această cauză tușeam cu toții”, a spus Russell.

Anterior, a fost raportat că poliția Minneapolis a folosit în mod deliberat un spray lacrimogen împotriva jurnaliștilor, a membrilor echipajului de televiziune VICE și a corespondentului RIA Novosti, Mihail Turgiev, care relata despre dezordinea provocată, deja după dispersarea protestului.

Guvernatorul din Minnesota, Tim Walz, și-a cerut scuze pentru atacarea jurnaliștilor. La rândul său, AIP ”Rossia Segodnoya” a cerut autorităților americane să investigheze acțiunile polițiștilor care au folosit gaze lacrimogene împotriva jurnalistului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0