Ce valute s-au ieftinit astăzi: Cursul BNM pentru 2 iunie

© Sputnik / Yana ZaharovaВалюта разных стран
Валюта разных стран - Sputnik Moldova
Abonare
Leul se apreciază astăzi în raport cu principalele valute de referință, cu excepția rublei rusești. Euro a coborât cu 13 bani, iar dolarul a pierdut 8 bani de luni până marți în cotațiile oficiale.

CHIȘINĂU, 2 iun - Sputnik. La cursul valutar anunțat de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru marți, 2 iunie, un dolar american echivalează cu 17,53 lei, un euro – cu 19,47 lei, o hrivnă ucraineană – cu 65 de bani, un leu românesc – cu 4,02 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 25 de bani.

© Photo : BNMRatele de schimb (curs valutar) pentru 02 iunie 2020
 Ce valute s-au ieftinit astăzi: Cursul BNM pentru 2 iunie - Sputnik Moldova
Ratele de schimb (curs valutar) pentru 02 iunie 2020
Dacă luni, 1 iunie, leul se aprecia doar în raport cu dolarul american, iată că marți moneda națională urcă și în raport cu celelalte principale valute de referință, cu excepția rublei rusești.

Euro s-a ieftinit cu 13 bani față de ziua de luni, iar dolarul a pierdut 8 bani în cotațiile BNM. Leul românesc a coborât cu 3 bani moldovenești la cursul BNM, iar hrivna ucraineană a pierdut aproape un ban.  

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro - dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0