Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ucraineanul învinuit de uciderea unui fost deputat a fost condamnat în Moldova - Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariЗадержание
Задержание - Sputnik Moldova
Abonare
Ucraineanul învinuit de uciderea unui fost deputat din țara vecină pe teritoriul Republicii Moldova a fost condamnat la 17 ani de închisoare.

CHIȘINĂU, 1 iun - Sputnik. Cetățeanul Ucrainei care a fost extrădat în vara anului trecut din Belgia, fiind învinuit de uciderea intenționată a unui conațional de-al său pe teritoriul Republicii Moldova, a fost condamnat la 17 ani de închisoare.

Procuratura municipiului Chişinău cu oficiul la Râşcani, care a solicitat condamnarea inculpatului la detenție pe viață, consideră însă că pedeapsa dictată de instanța de judecată este prea blândă și o va contesta la Curtea de Apel.

Питейные заведения Москвы - Sputnik Moldova
Societate
Tragedie de 8 martie: Omor în sectorul Ciocana din Capitală - detalii

Omorul a fost săvârșit în luna mai a anului 2018. Atunci cadavrul fostului deputat al Radei din regiunea ucraineană Jitomir a fost găsit într-o fântână din preajma comunei Grătieşti. Pe corpul neînsuflețit au fost descoperite semne de moarte violentă. Victima avea 59 de ani. 

Potrivit procurorilor, ex-deputatul a ajuns la Chişinău în seara zilei de 15 mai 2018 pentru a se întâlni cu inculpatul și cu complicele acestuia, ambii cetăţeni ucraineni. El a stabilit din timp o întrevedere cu ei în sectorul Botanica.

El a fost preluat cu maşina de către cei doi şi a fost strangulat pe traseul Chişinău-Bălţi. Pentru a ascunde urmele crimei, i-au aruncat cadavrul într-o fântână de lângă Grătieşti.

Доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Societate
Noi detalii în cazul triplului omor de la Bălți: Iată ce spune Poliția

Imediat după ce au săvârșit omorul, făptașii au părăsit teritoriul țării. Totuşi, procurorii au reuşit să-i identifice, indivizii fiind anunţaţi în căutare internaţională.

În vara anului trecut, unul dintre învinuiţi a fost reţinut pe teritoriul Belgiei şi extrădat autorităţilor Republicii Moldova pentru a fi tras la răspundere penală, iar complicele acestuia continuă să fie căutat.

Învinuitul nu şi-a recunoscut vina şi a refuzat să facă declaraţii. Potrivit procurorilor, omorul a fost planificat din timp, iar învinuiţii au pus la cale toate detaliile crimei, ademenind victima pe teritoriul Republicii Moldova, mizând astfel că nu vor putea fi identificaţi şi traşi la răspundere pentru cele săvârşite.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0