Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Piața Centrală și-a reluat activitatea: Condițiile în care oamenii au făcut cumpărături

Abonare
Piața Centrală din Capitală și-a reluat activitatea din data de 1 iunie. Oamenilor nu li s-a permis accesul în piață fără mănuși și măști.

CHIȘINĂU, 1 iun - Sputnik. Piața Centrală din Capitală și-a reluat activitatea de astăzi, 1 iunie. Oamenii nu sunt lăsați să intre în piață fără mască și mănuși. Acestora le este măsurată temperatura la intrare. Agricultorii spun că am avut de suferit enorm în perioada pandemiei. Cumpărătorii cred că prețurile la piață sunt mai mici decât în magazine.

Primarul Capitalei declarat că persoanele care nu vor respecta regulile vor fi sancționate.

Ridiche crescută la Copceac, Ceadîr-Lunga - Sputnik Moldova
Societate
Legume și verdețuri la ușa ta: Când nu poți merge la piață - iată soluția

”Vor fi realizate controale inopinate pentru ca toate acele rigori să fie respectate. Dacă vor fi încălcate, vom sancționa dur”, a declarat primarul Capitalei, Ion Ceban. 

Vânzătorii sunt nemulțumiți pentru că nu au activat în perioada stării de urgență. 

”În magazin e mult mai periculos. În primul rând încăperea este închisă. Oamenii vin și controlează marfa și pun mâna pe toate produsele. Apoi vine altcineva și, la fel, pune mâna pe toate produsele. Acolo virusul nu-i, dar la piață, care se află în aer liber, este virusul. De ce piața a trebui să fie închisă până acum, dar magazinele deschise?, a declarat o vânzătoare. 

”Am stat acasă toată perioada de pandemie. Stai acasă, nimeni nu îți dă bani de pâine. Trebuie să lucrezi să plătești școala, serviciile comunale. E foarte greu. Stai o săptămână două, dar două luni e prea mult”, a afirmat o altă vânzătoare. 

Astăzi și-au reluat activitatea pieţele din orașele Chișinău și Bălți.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0