Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mesajul președintelui Igor Dodon de Ziua Internațională a Copiilor

© Sputnik / Miroslav RotariCentru de plasament pentru copii or.Ștefan Vodă
Centru de plasament pentru copii or.Ștefan Vodă  - Sputnik Moldova
Abonare
În toată lumea astăzi este marcată Ziua Internațională a Copiilor. Cu acest prilej, președintele Igor Dodon a venit cu un mesaj de felicitare.

CHIȘINĂU, 1 iun - Sputnik. De Ziua Copiilor, șeful statului a venit cu un mesaj către maturi, cărora le-a amintit de obligația ocrotirii celor mici. 

Детский сад - Sputnik Moldova
Societate
Atenție, părinți! Jucăriile pot fi un real pericol pentru copii

„Deși îi omagiem pe cei mai mici cetățeni ai Republicii Moldova, mesajul zilei este dedicat maturilor, tuturor celor care au obligația de a asigura protecția și bunele condiții de creștere și afirmare a copiilor. Familia, factorii decidenți, întreaga comunitate poartă responsabilitate în egală măsură pentru „calitatea” generației noi, pentru fericirea zilnică a personalității în devenire, (...) dorința mea sinceră fiind ca cei ce ne calcă pe urme să moștenească o societate pașnică, democratică, promotoare a valorilor general umane și naționale”, a scris șeful statului pe pagina sa de Facebook. 

Președintele a subliniat importanța educației corecte a copiilor. 

„Să-i învățăm rostul binelui, adevărului și al frumosului, să-i ridicăm în zbor și să le dăruim aripi, contribuind astfel la făurirea unui viitor luminos și prosper al țării. Păstrați copilăria în suflet, pentru a vă alimenta inimile cu iubire, bunătate și puritate”, a menționat președintele. 

În cele din urmă, Igor Dodon li s-a adresat tuturor copiilor din Republica Moldova și a remarcat că sărbătoarea de astăzi nu va fi la fel ca altădată.

„Sărbătoarea din acest an nu va însemna întruniri colective, concursuri și concerte cu mulți participanți, înghețată și dulciuri oferite generos în plină stradă, însă va purta aceeași încărcătură simbolică, aceeași atenție și afecțiune din partea oamenilor pentru care sunteți centrul universului. Cu siguranța că lucrurile vor reveni la normalitate, Vă urez La mulți ani cu soare, zâmbet și culoare!”, a scris oficialul. 

În Republica Moldova sunt aproximativ 670 de mii de copii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0