Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ion Chicu a făcut un anunț optimist: Iată ce a explicat premierul

Abonare
Situația acumulărilor la Bugetul de Stat se ameliorează treptat, susține prim-ministrul Ion Chicu. Potrivit lui, încasările la finalul lunii mai erau cu doar 5,6% mai slabe decât la finalul anului 2019. Diferența ar fi de 400 de milioane de lei.

CHIȘINĂU, 1 iun – Sputnik. „Situația bugetară rămâne a fi una dificilă, dar gestionabilă”, pentru că se „ameliorează treptat”, a anunțat premierul Ion Chicu în această seară pe pagina sa de Facebook.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Ce se întâmplă cu veniturile la bugetul de stat și ce spune Ion Chicu despre creditul rus

„Dacă în luna aprilie am avut o diminuare a veniturilor față de aprilie 2019 cu 960 mln. lei (cu 31,3%), apoi în luna mai, această diminuare este de 3 ori mai mică - 307 mln.lei (10,7%). În total, pe primele 5 luni avem cu 829,8 mln.lei (5,6%) mai puțin la BS decât în 2019”, a anunțat premierul.

Deoarece pe celelalte componente ale Bugetului Public Național avem o creștere cumulativă a veniturilor cu 430 mln. lei, diferența între veniturile totale acumulate la BPN în primele 5 luni ale anului 2020 față de 2019 este de circa 400 mln.lei, a mai precizat Ion Chicu.

La finalul postării, prim-ministrul a dat asigurări că statul își va onora toate angajamentele financiare, inclusiv plata pensiilor și investițiile capitale. Ion Chicu s-a declarat încrezător că „Se poate!” acest lucru.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0