Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon a iniţiat o campanie de colectare a fondurilor pentru o familie cu mulţi copii

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaПрезидент Молдавии Игорь Додон на неформальной встрече лидеров государств Содружества Независимых Государств (СНГ) в Президентской библиотеке имени Б. Н. Ельцина
Президент Молдавии Игорь Додон на неформальной встрече лидеров государств Содружества Независимых Государств (СНГ) в Президентской библиотеке имени Б. Н. Ельцина - Sputnik Moldova
Abonare
Şeful statului a invitat la Preşedinţie o familie în care tatăl îşi creşte de unul singur cei patru copii.

CHIŞINĂU, 1 iun – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a anunțat luni pe pagina sa de Facebook inițierea unei campanii de colectare a fondurilor pentru ca familia lui Vladimir Ciornenco să-și poată cumpăra o locuință.

”De Ziua internațională a copilului am invitat la Președinție familia Ciornenco din Chișinău, în care patru copii cresc fără mamă. Marina Ciornenco, de doar 39 de ani, a plecat la ceruri la începutul anului 2019 din cauza unei boli incurabile”, a scris Dodon.

Șeful statului a informat că Vladimir Ciornenco muncește zilnic, ca să le poată asigura un viitor copiilor săi: Constantin de 11 ani, Mihaela - 10 ani și gemenii Ilinca și Matei care recent au împlinit 4 ani.

Natalia Chilaru - Sputnik Moldova
De ce moldovenii nu prea fac acte de caritate

”Din cauza faptului că familia nu are o casă proprie, Mihaela locuiește la buneii din partea tatălui, iar tatăl și ceilalți copii - la buneii din partea mamei”, a mai adăugat Dodon.

Președintele a subliniat că cea mai mare dorință a familiei este să dispună de o locuință proprie unde ar putea locui împreună. De aceea, el a decis să aduc un strop de bucurie și o rază de speranță familiei Ciornenco și i-a anunțat că lansez o campanie de colectare de fonduri pentru procurarea unei locuințe.

”De asemenea, le-am dăruit copiilor cărți și jucării. Le-am transmis sincere felicitări cu prilejul Zilei internaționale a copilului, dorindu-le sănătate și multe zâmbete”, a menționat Igor Dodon, publicând și rechizitele bancare pentru cei care vor să facă donații pentru a ajuta această familie cu mulți copii.

Beneficiar: Vladimir Ciornenco;
BC „Moldindconbank” S.A.; sucursala MICB, S. ”Kiev”;
Codul băncii: MOLDMD2X336;
Codul fiscal: 2002002123709;
IBAN (MDL) MD92ML000002259A36237201.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0