Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai multe încălcări la frontieră: Câte persoane au intrat în țară timp de 24 de ore

© Sputnik / Miroslav RotariРумыния контрольно пропускной пункт
Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția de Frontieră a înregistrat mai multe încălcări timp de 24 de ore. În același timp, moldovenii continuă să revină acasă de peste hotare într-un număr mare.

CHIȘINĂU, 30 mai - Sputnik. Potrivit Poliției de Frontieră, timp de 24 de ore au traversat hotarele țării noastre 5 004 persoane, dintre care 2 845 au fost înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Таможня - Sputnik Moldova
Societate
Șase puncte de trecere de la frontiera cu Ucraina și-au reluat activitatea

Cei mai mulți oameni au traversat frontiera cu România - 1 482, iar la granița cu Ucraina au fost înregistrați 727. În același timp, 636 de persoane au venit cu ajutorul curselor charter din Dublin, Londra și Moscova. 

Nicio persoană nu a prezentat simtpome de COVID-19. În total, au fost completate și semnate 2 845 de declarații pe proprie răspundere privind obligația achitării în termen de 72 de ore a poliței de asigurare medicală.

Polițiștii de Frontieră au înregistrat și mai multe nereguli: 

  • O trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene;
  • Șapte persoane au încălcat regimul zonei de frontieră;
  • O tentativă de trecere a frontierei cu document falsificat;
  • O persoană a fost identificată la controlul de frontieră cu consemn național;
  • Trei conaționali au fost documentați pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice.

Oamenii continuă să apeleze ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră. În total, s-au înregistrat 244 de apeluri de la cetățeni.

Din data de 17 mai este interzisă intrarea în Moldova a cetățenilor străini. Această restricție nu se referă la străinii și apatrizii domiciliați sau care au premis de ședere în țara noastră. Li se permite intrarea și conducătorilor auto care efectuează transportarea mărfurilor, precum și echipajelor aeronavelor. Fac excepție și membrii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova. Totodată, sunt interzise zborurile, în afară de cursele charter.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0