Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Aliona Culai, despre beneficiile agriculturii ecologice

© Sputnik / OsmatescoAliona Culai
Aliona Culai - Sputnik Moldova
Abonare
În grădina Alionei Culai sunt o mulțime de legume și fructe de sezon. Femeia este pasionată de grădinărit, fiind promotoarea agriculturii fără chimie. Mai mult, Aliona Culai organizează diverse evenimente prin care promovează produse naturale și sănătoase.
Aliona Culai, despre beneficiile agriculturii ecologice

Tot mai des auzim despre agricultura ecologică și despre târgurile de produse eco organizate de către producătorii locali. În același timp, cu greu găsim produse ecologice pe rafturile magazinelor.

Aliona Culai spune că sănătatea oamenilor poate fi expusă unui pericol major, dacă în continuare vor fi consumate produse tratate chimic.

"Sănătatea este pe primul plan. Dacă vom consuma legume și fructe tratate chimic, nu vom ajunge nici la vârsta pe care au trăit-o părinții noștri. În acest caz, calitatea produselor pe care le consumăm își spune cuvântul", a declarat ea.

Pentru a contribui la promovarea unui mod sănătos de viață, Aliona Culai a organizat în primăvara anului trecut un târg al "Semințelor cu suflet" unde oamenii au făcut schimb de semințe nemodificate genetic, moștenite de la părinți sau bunici și netratate chimic. La târgul din Capitală au participat sute de moldoveni, care au făcut schimb de informații despre îngrijirea corectă a culturilor agricole și au aflat cum pot obține produse naturale netratate chimic. Cu regret, în acest an, evenimentul nu a putut fi organizat din cauza pandemiei. Totuși, ea spune că în viitor își dorește să organizeze piețe de semințe gratuite în toată țara.

De asemenea, Aliona Culai susține că afacerile fermierilor care fac agricultură ecologică trebuie susținute atât de societate, cât și de autorități, pentru ca agricultorii să-și poată comercializa produsele în cadrul târgurilor, dar și în magazinele din țară.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0