Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Slujbele religioase vor fi oficiate în biserici: Iată ce măsuri vor trebui respectate

© Sputnik / Miroslav RotariFrumusețe de nedescris: Una dintre cele mai vechi biserici de lemn din țară
Frumusețe de nedescris: Una dintre cele mai vechi biserici de lemn din țară - Sputnik Moldova
Abonare
După ce timp de mai multe săptămâni slujbele religioase au fost oficiate în curțile bisericilor, în curând va fi permisă oficierea lor în interiorul lăcașelor de cult. Decizia a fost luată de Comisia pentru Sănătate Publică.

CHIȘINĂU, 29 mai - Sputnik. Premierul Ion Chicu a anunțat că începând cu 5 iunie se va permite oficierea slujbelor în biserici, dar și organizarea altor manifestații cu caracter religios. Totuși, credincioșii vor trebuie să aibă grijă și să respecte măsurile de protecție împotriva coronavirusului. 

biserică - Sputnik Moldova
Societate
Enoriașii au voie de astăzi să participe la slujbele religioase: Iată în ce condiții

”Se permit întrunirile cu caracter religios, oficierea slujbelor religioase, respectând cerințele de organizare a serviciilor divine sau a altor manifestații tradiționale religioase, cu respectarea măsurilor de protecție, în activitatea bisericilor și lăcașelor sfinte”, a declarat Ion Chicu.

În data de 10 mai, Comisia pentru Situaţii Excepţionale a luat decizia de a le permite enoriașilor să participe la slujbe, însă preoții să le oficieze doar în curtea bisericilor, cu respectarea tuturor regulilor de protecție.

Enoriașii trebuie să poarte măști și să respecte dinstanța socială de minim un metru. Oamenii legii au amendat 26 de preoți în perioada stării de urgență pentru că au încălcat regulile de prevenire a infectării cu noul coronavirus. Amenda a constituit peste 22 de mii de lei. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0