Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dosar penal pentru divulgarea imaginilor de la întâlnirea lui Stoianoglo cu Platon

Abonare
Procuratura Generală a inițiat o cauză penală în cazul divulgării unui video în care procurorul-șef dă mâna cu Veaceslav Platon.

CHIȘINĂU, 29 mai – Sputnik. Procuratura Generală a inițiat o cauză penală pe faptul ”divulgării datelor urmăririi penale” și ”amestecului în înfăptuirea urmăririi penale”. Asta după ce în spațiul public au apărut imagini video cu procurorul general Alexandr Stoianoglo, care dă mâna cu Veaceslav Platon și discută cu el despre Vladimir Plahotniuc.

Vlad Plahotniuc  - Sputnik Moldova
Societate
Judecătorii au dispus aplicarea sechestrului pe o parte din averea lui Vlad Plahotniuc

Secvența video apărută în presă este din cadrul audierii lui Veaceslav Platon în dosarul penal preluat de la DIICOT România, în care este vizat cetățeanul Vladimir Plahotniuc.

Procurorul general a dispus ca investigațiile să fie puse în sarcina unui grup de urmărire penală care urmează să stabilească toate circumstanțele divulgării informațiilor și actelor procesuale din dosar, în vederea amestecului la efectuarea urmăririi penale.

„În paralel, conform Legii cu privire la Procuratură, a fost demarat și un control de serviciu pentru stabilirea circumstanțelor scurgerii în presă a materialelor cu caracter procesual penal, divulgate contrar intereselor urmăririi penale și neconform procedurilor legale”, mai este menționat în comunicat.

Potrivit informațiilor furnizate de Procuratura Generală, „investigațiile în privința cetățeanului Plahotniuc au un caracter ireversibil și nu pot fi afectate prin scurgeri de informații”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0