Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Deputat PSRM, despre banii de la UE și condițiile impuse

© Sputnik / OsmatescoGrigore Novac
Grigore Novac - Sputnik Moldova
Abonare
Grigore Novac își exprimă speranța că țara noastră va primi banii promiși de UE și a precizat că Republica Moldova trebuie să aibă relații bune și cu Estul, și cu Vestul.
Deputat PSRM, despre banii de la UE și condițiile impuse

Opoziția parlamentară solicită convocarea de urgență a ședinței Parlamentului, întrucât au mai rămas doar câteva zile în care Republica Moldova mai poate îndeplini condițiile impuse de Uniunea Europeană pentru a beneficia de cea de-a doua tranșă din asistența macrofinanciară. De altă parte, deputatul PSRM Grigore Novac spune că toate condițiile impuse de UE anterior au fost îndeplinite de Guvernul Republicii Moldova și menționează că socialiștii nu au problemă pentru a vota unele legi care se mai regăsesc în solicitările ulterioare ale europenilor.

”Acest credit nu trebuie politizat, întrucât trebuie să ajungă direct la ajutorarea cetățenilor. Trebuie să le reamintim celor din opoziție că, prin intermediul Curții Constituționale, au blocat creditul care trebuia să ajungă în Republica Moldova din partea Federației Ruse. Noi nu avem o problemă să votăm legea ce ține de anularea cetățeniei prin investiții, întrucât noi inițial criticam această inițiativă, dar și alte legi ce se impun, însă trebuie să ținem cont și de situația pandemică”, afirmă deputatul PSRM.

Parlamentarii au intrat în autoizolare după ce deputatul PDM Eugeniu Nichiforciuc a fost confirmat pozitiv la testul Covid-19. Ulterior a fost depistat pozitiv și un deputat din partea PSRM, dar și alți doi lucrători ai Parlamentului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0