Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când se vor redeschide grădinițele: Declarația premierului Ion Chicu

CC0 / Pixabay / Brendacfeyc / Детский сад
Детский сад - Sputnik Moldova
Abonare
Reluarea activității grădinițelor din țară este un subiect tot mai des discutat în ultimele zile. Iată ce spune prim-ministrul despre acest lucru.

CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik. Grădinițele se vor redeschide când riscul de infectare cu noul coronavirus va fi redus la minim. O astfel de declarație a fost făcută cu puțin timp în urmă de prim-ministrul Republici Moldova Ion Chicu în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune N4.

„Medicii își pierd sănătatea, unii își pierd viața, iar noi ne exprimăm părerile. Locurile în spitale sunt limitate. Nu trebuie să ajungem în situația în care medicii vor trebui să aleagă pe cine să trateze”, a remarcat Chicu.

Oficialul afirmă că orice decizie privind reluarea activității grădinițelor, școlilor sau restaurantelor și cafenelelor se ia în strictă conformitate cu recomandările medicilor epidemiologi și după ce se coordonează cu specialiștii de la Organizația Mondială a Sănătății.

Studenți, ore, universitate - Sputnik Moldova
Societate
Nu va fi prea curând: Iată când ar putea reveni elevii la școală și copiii la grădinițe

„Eu vreau foarte mult ca pe 1 iunie să se deschidă restaurantele, deoarece știu cât de mult au scăzut veniturile la buget din cauza că ei nu lucrează. Dar eu nu pot să oblig medicii să spună „da”. (...) Experiența relaxării pe parcursul lunii mai a arătat că la moldoveni nu s-a prins simțul responsabilității. Este riscul că, deși avem instrucțiuni clare, nu se vor respecta regulile. Noi trebuie să așteptăm valul acesta care este acum să se tempereze și atunci vom veni cu o serie de relaxări. Înțeleg oamenii care vin și protestează, dar trebuie să înțelegem că sănătatea are prioritate”, a precizat premierul.

Având în vedere argumentele prezentate, Ion Chicu spune că nu poate da un răspuns clar când vor fi redeschise grădinițele.

„Nicăieri în regiune grădinițele nu și-au reluat activitatea. Am știut de la bun început că voi fi blamat și eu și colegii mei pentru anumite acțiuni”, a declarat oficialul.

Ion Chicu îndeamnă cetățenii să conștientizeze pericolul noului coronavirus și să aștepte calm până acesta va fi diminuat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0