Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Anunț important pentru șoferii cu mașini înmatriculate peste hotare: Ce trebuie să știe

© Sputnik / OsmatescoDorel Noroc
Dorel Noroc  - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul a operat câteva modificări la legislația vamală, prin care a extins până la 30 iunie termenul de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a mijloacelor de transport cu numere de înmatriculare străine.
Anunț important pentru șoferii cu mașini înmatriculate peste hotare - Ce lege e în vigoare

Secretarul de stat la Ministerului Finanțelor, Dorel Noroc, a declarat pentru Sputnik Moldova că extinderea termenului de 180 de zile a fost necesară din cauza restricțiilor internaționale. La ora actuală sunt mai multe persoane care au intrat în Moldova cu mașini care au numere străine, iar legislația prevede că termenul de aflare a acestor automobile pe teritoriul țării nu poate depăși 180 de zile. 

După expirarea acestui termen, proprietarii trebuie să scoată mașinile de pe teritoriul Republicii Moldova, în caz contrar riscă sancțiuni contravenționale. Lucrurile s-au schimbat însă odată cu decretarea stării de urgență. 

„Având în vedere că sunt restricții internaționale de deplasare, inclusiv a persoanelor, în legea adoptată de Parlament, care a intrat în vigoare, este prevăzut că la proprietarii unităților de transport la care a expirat termenul de 180 de zile într-un interval de 12 luni consecutive, în perioada stării de urgență acest termen se extinde până în data de 30 iunie”, a precizat Dorel Noroc.

Dreptul de aflare pe teritoriul țârii noastre pe un termen mai mare de 180 de zile îl au doar autovehiculele introduse de către persoanele fizice domiciliate în străinătate și care dețin permis de conducere în țara în care își au domiciliul, cu condiția achitării vinietei de 180 de euro pentru fiecare perioadă consecutivă de 180 de zile de aflare a autovehiculului pe teritoriul țârii noastre.

Fluxul de știri
0