Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Republica Moldova și Uniunea Europeană – realitatea în cifre comparative

Abonare
Toate guvernările care s-au perindat în ultimii ani la Chișinău și-au trasat drept prioritate, nici mai mult, nici mai puțin decât aderarea țării noastre la UE.

Bineînțeles, nimeni nu a realizat acest angajament asumat cu mult zgomot încă acum mai bine de un deceniu de guvernanții moldoveni. Pentru multe formațiuni politice care se definesc ca proeuropene și prooccidentale, aderarea la UE rămâne și astăzi un slogan politic în care își spun speranța că îi va propulsa în Parlament. Desigur, unii vor ajunge în Parlament agitând drapelul aderării la Uniunea Europeană, dar asta nu înseamnă că în consecință Republica Moldova chiar va adera la UE.

Dar ce este Republica Moldova și Uniunea Europeană. Diferențele sunt mari, enorme chiar, UE însemnând cea mai prosperă parte a continentului european, iar Republica Moldova una dintre cele mai sărace țări ale acestui continent, unii analiști așa și îi spun: cea mai săracă țară a Europei.

Pentru a înțelege mai bine care sunt diferențele dintre UE și țara noastră, dar și asemănările, am recurs la informațiile prezentate recent la Biroul Național de Statistică de la Chișinău.

Biroul Național de Statistică a prezentat raportul ce conține date statistice comparative „Republica Moldova (RM) versus Uniunea Europeană (UE-28)”.

Din aceste informații Sputnik Moldova a realizat o grafică info, pe care o puteți analiza și Dvs. Precizăm doar că biroul Național de Statistică a luat informațiile despre Republica Moldova din statisticele oficiale disponibile pe site-ul oficial al BNS şi din Banca de Date Statistice, iar datele pentru UE-28 au fost preluate din baza de date a Eurostat (Oficiul de Statistică al Uniunii Europene) și prezintă cele mai recente date disponibile.

Mai facem precizarea că datele pentru UE-28 reprezintă datele mediei pe țările UE-28.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0