Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Procuratura “va investiga imaginile video de la sediul PDM”

Abonare
Imaginile video de la sediul PDM vor fi investigate în cadrul unui proces penal, anunță Procuratura Generală într-un comunicat de presă.

CHIȘINĂU, 27 mai – Sputnik. În baza denunțurilor oficiale depuse la sfârșitul săptămânii trecute de către liderul PPDA, Andrei Năstase, și deputatul Iurie Reniță, Procuratura Generală a inițiat un proces penal în cadrul căruia vor fi investigate circumstanțele de fapt, rezultate din înregistrările video în care Igor Dodon ar fi primit de la fostul lider PDM o pungă, în care se prezumă că ar fi fost bani.

Cei mai buni 100 de absolvenți ai promoției 2019, premiați de Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Ce spune Igor Dodon despre șansele de supraviețuire a majorității parlamentare
Procesul penal a fost inițiat în baza art.274 al Codului de Procedură Penală, procurorii urmând să efectueze o serie de investigații pentru a se decide dacă există în acțiunile protagoniștilor acestui video o bănuială rezonabilă cu privire la elementele constitutive ale vreunei infracțiuni.

Procuratura Generală anunță va informa despre măsurile întreprinse și deciziile adoptate în consecință.

Amintim că după ce respectivele imagini au fost făcute publice, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a venit cu o reacție la învinuirile pe care i-au fost aduse.

„Oligarhia continuă să se răzbune pentru faptul că a fost fugărită de la putere în vara anului 2019. Dar tentativele ei de răzbunare trădează doar furia și neputința de a purta o luptă directă și onestă”, a comentat președintele Igor Dodon pe Facebook.

Afirmația lui Igor Dodon a fost o reacție la declarațiile făcute în data de 18 mai, la un briefing, de deputatul din Blocul ACUM, fostul ambasador Iurie Reniță, care a pretins că a prezentat publicului „noi probe de corupție a înalților demnitari din stat”. Iurie Reniță a cerut „inițierea procedurii de destituire a șefului statului de către Parlament”.

Igor Dodon a declarat că sesizează el însuși public Procuratura Generală sa facă toate verificările și să fie descoperite „falsul și manipularea care stau în spatele” imaginilor prezentate astăzi.

„Astăzi am asistat la un nou episod din același scenariu manipulator al imaginilor trucate, care au mai fost lansate in luna iunie a anului trecut. Singurul lucru nou și interesant este relația dintre unionistul Reniță și Plahotniuc, care îl folosește pe post de instrument politic și de manipulare și îi livrează imagini prelucrate”, a comentat Igor Dodon.

În opinia sa, „a devenit clar că Reniță a fost o conservă oligarhică infiltrată în blocul ACUM, care mai întâi a lovit în integritatea blocului, iar acum face alte servicii pentru oligarhi”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0