Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Mirosul de la stația de epurare ne va da târcoale și în această vară? Ce spune Ion Ceban

© Sputnik / Victor IovvIon Ceban
Ion Ceban - Sputnik Moldova
Abonare
În vara anului trecut, chișinăuienii s-au sufocat nu atât de căldură, cât din cauza mirosului insuportabil de la stația de epurare.
Mirosul de la stația de epurare ne va da târcoale și în această vară? Ce spune Ion Ceban

În cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova, primarul Capitalei, Ion Ceban, a fost întrebat cum stau acum lucrurile la Stația de epurare a apelor uzate din Chișinău și în ce măsură vom putea respira aer relativ curat în următoarea perioadă, mai ales că vremea se încălzește pe zi ce trece. Primarul afirmă că mirosul neplăcut din Capitală vine de la nămolul din lacuri și că în acest sens s-a intervenit, dar nu dă asigurări că mirosul neplăcut va dispărea în totalitate în această vară.

”Noi facem tot posibilul ca să nu avem miros în Capitală, dar vreau să remarc faptul că Stația de epurare și nămolul de unde vine acel miros neplăcut sunt două lucruri diferite. Până la ora actuală s-au evacuat 500 de mii de tone de nămol, însă nămol mai este acolo. Nu vreau să deschid parantezele, însă atunci când am spus că e catastrofă nu am exagerat. Problemele acumulate de 12 ani de zile nu pot fi soluționate în jumătate de an”, spune primarul.

Totodată, Ion Ceban menționează că stația de epurare și investițiile care se fac acum nu rezolvă problema în sine, întrucât instalațiile vor fi noi, dar tot 100 de tone de nămol va produce. Pe termen scurt există o soluție, spune primarul, însă pe termen lung este nevoie de o altă stație de epurare, de tip nou, prețul căreia este de două ori mai mare decât al celei pe care o avem în prezent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0