Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon a semnat decretele de numire a șapte ambasadori

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaПрезидент Молдовы Игорь Додон
Президент Молдовы Игорь Додон  - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova a semnat decretele cu privire la numirea unor ambasadori în statele membre ale Uniunii Europene.

CHIȘINĂU, 27 mai – Sputnik. Decretele de numire a celor șapte ambasadori ai Republicii Moldova în țările membre ale Uniunii Europene au fost semnate astăzi de șeful statului Igor Dodon.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Societate
Guvernul a numit în funcție șapte ambasadori

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, președintele spune că a discutat cu fiecare ambasador în parte și a subliniat importanța aprofundării relațiilor cu statele respective în scopul consolidării raporturilor comercial-economice, atragerii investițiilor străine directe, îmbunătățirii relațiilor la nivel de regiuni, extinderii contactelor culturale și umanitare și, nu în ultimul rând, schimbului de vizite la nivel de șefi de state.

Amintim, în baza Hotărârilor Guvernului din 13 mai curent, Igor Bodiu a devenit ambasador în Republica Polonă, Anatol Cebuc în Republica Bulgaria, iar Alexandru Codreanu va fi ambasador în Republica Cehă. În Republica Portugheză a fost numit ambasador Alexei Cracan, iar Larisa Miculeț - ambasador în Irlanda (în prezent, se află în Dublin). Andrian Roșca va fi ambasador în Republica Letonia și Anatol Urecheanu, în Republica Italiană.

Le-am urat noilor ambasadori succes în realizarea misiunilor lor și mi-am exprimat încrederea că parteneriatul cu aceste țări va obține un nou impuls.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0