Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ceban, despre troleibuzul Victoriei: Există prea multe speculații la acest subiect

© Sputnik / Anatolii KiriakТроллейбус Победы
Троллейбус Победы - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Capitalei, Ion Ceban, a făcut mai multe precizări cu privire la troleibuzul Victoriei care circulă pe străzile din Chișinău și Bălți.

CHIȘINĂU, 27 mai - Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a declarat că nu vede niciun fel de propagandă în faptul că pe străzile Capitalei a apărut troleibuzul cu imagini dedicate Zilei Victoriei. Precizările au venit după ce fracțiunea Partidului Liberal din Consiliul Municipal Chișinău a înaintat un proiect care prevede interzicerea postării de materiale despre cel de-al Doilea Război Mondial pe transportul public al Capitalei.

„În opinia mea, prea multă speculație se face în această privință. În primul rând, Ziua Victoriei este o sărbătoare oficială. În al doilea rând, în acest război îngrozitor, potrivit diferitelor surse, au murit de la 50 la 70 de milioane de locuitori de pe întregul glob, inclusiv mulți din regiunea noastră. Aceasta este victoria binelui asupra răului. Ce propagandă se poate vedea în a felicita cu ocazia Zilei Victoriei? Aceasta este o sărbătoare a celei de-a 75-a de la victoria asupra fascismului și nu propagandă”, a spus primarul Capitalei.

Ion Ceban a precizat că nu vede o problemă ca pe unele unități de transport să apără o analogie și cu Ziua Europei, dacă cineva ar vrea să solicite aceasta.

Троллейбус Победы - Sputnik Moldova
Nu este propagandă, ci istorie: În CMC a fost apărat proiectul „Troleibuzul Victoriei”

Agenția de presă și radio Sputnik Moldova a lansat proiectul „Troleibuzul Victoriei” cu prilejul celei de-a 75-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.  Ideea a fost implementată cu sprijinul Comitetului Național Coordonator „Victoria” și al Primăriei Chișinău. Locuitorii Capitalei au salutat acțiunea, exprimându-și astfel respectul pentru Ziua Victoriei. 

„Troleibuzul Victoriei” circulă și pe străzile orașului Bălți - cel de-al doilea oraș după numărul populației din Moldova. „Troleibuzul Victoriei” va circula prin orașele Chișinău și Bălți până la sfârșitul verii. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0