Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Toate construcțiile ilegale din Chișinău vor apărea pe o hartă interactivă: Detalii

© Sputnik / Vitaly Timkiv / Accesați arhiva multimediaȘantier de construcție a blocurilor locative
Șantier de construcție a blocurilor locative - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria Chișinău va elabora o hartă interactivă cu ajutorul căreia cetățenii vor cunoaște detalii despre reparațiile curente pe străzi și pe trotuare și nu doar.

CHIȘINĂU, 26 mai – Sputnik. Toate construcțiile problematice din Chișinău vor fi incluse pe o hartă interactivă. O astfel de intenție are Primăria Chișinău care va elabora harta și o va pune la dispoziția chișinăuienilor.

Viceprimarul Chișinăului a comunicat pentru Sputnik Moldova că prin „construcții problematice” se referă la acele șantiere care au probleme legate de documentația permisivă sau autorizații.

Șantier de construcție a blocurilor locative - Sputnik Moldova
Politică
Statul vrea disciplină în domeniul urbanisticii și calitate în construcții: Detalii

„Este vorba de acele construcții problematice inițiate de agenții economici, oficii și chiar blocuri de locuit”, a menționat Victor Chironda.

Potrivit viceprimarului, prin această hartă se dorește ca informația despre construcțiile ilegale să fie publică pentru cetățeni și să existe o claritate despre fiecare obiect care apare în Chișinău.

„Prin dispoziția primarului a fost instituit un grup de lucru. Suntem la faza acumulării informațiilor care vor fi incluse pe hartă. Toate detaliile despre fiecare obiect în parte vor fi publicate”, a menționat viceprimarul.

Victor Chironda ne-a mai spus că harta va include și informații despre zonele în care au loc lucrări de reparație a străzilor și trotuarelor. Mai mult, vor fi prezentate zonele cu risc sporit de accidente cum ar fi intersecții sau alte tronsoane unde au loc frecvent accidente rutiere.

„Ca un prim pas, ne propunem să creăm o hartă a zonelor cu risc sporit de accidente. Mai apoi, un grup tehnic de lucru se va ocupa de reproiectarea acestor zone, ca infrastructură rutieră și pietonală”, a mai spus Chironda.

O primă ședință în acest sens a avut loc săptămâna trecută. Grupul de lucru este format din reprezentanți ai Direcției generale transport public și căi de comunicație și ai Ministerului Afacerilor Interne, privind securitatea traficului rutier din Capitală.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0