Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

158 de cazuri noi de infectare și șase decese provocate de COVID-19

Abonare
Informațiile actualizate privind situația epidemiologică în contextul pandemiei COVID-19 au fost prezentate de ministrul Sănătății.

CHIȘINĂU, 26 mai - Sputnik. Alte 158 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate în Republica Moldova. Informația a fost prezentată de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 7305. Numărul cazurilor active este însă de 3154.

Incediu puternic la Moldexopo - Sputnik Moldova
Video
Imagini dezolante la Moldexopo: Cum a fost stins incendiul care s-a declanșat dimineață

Rezultatul celor 158 de cazuri noi de astăzi s-a aflat după procesarea a 833 de teste primare și 285 de teste repetate. Cele mai multe persoane infectate astăzi, 66 la număr, sunt din Chișinău. 19 dintre pacienți sunt angajați în sistemul medical. Este vorba de trei medici, 11 asistenți medicali, iar alte cinci persoane reprezintă personalul auxiliar. În prezent, 256 de persoane se află în stare gravă. 19 pacienți rămân în stare extrem de gravă, conectați la aparate de respirație dirijată. 

Au fost anunțate și alte șase decese din cauza COVID-19, iar numărul total a ajuns la 267. 

Crește și numărul persoanelor vindecate. După ce astăzi alte 82 de persoane au fost externate, numărul pacienților complet vindecați de noul coronavirus a ajuns la 3884. 

Precizăm că în Republica Moldova este instituită stare de urgență în sănătate publică până la data de 30 iunie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0