Premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei în Republica Moldova Oleg Vasnețov

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Ion Chicu s-a întâlnit cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova Oleg Vasnețov
Premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu a avut o întâlnire cu Oleg Vasnețov, ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova. Cei doi oficiali au vorbit despre epidemia COVID-19 care a afectat întreaga lume, despre relațiile comerciale și atragerea investițiilor în țara noastră.

CHIȘINĂU, 26 mai - Sputnik. Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul Federației Ruse în Moldova, Oleg Vasnețov. În cadrul întrevederii, oficialii au făcut un schimb de informații cu privire la evoluția situației epidemiologice provocate de COVID19 în Moldova și Rusia, dar și în regiune. 

O navă aeriană din Rusia a adus în Moldova ajutor umanitar din China - Sputnik Moldova
Video
O navă a Forțelor Aerospațiale din Rusia a adus în Moldova ajutor umanitar din China
La fel, au discutat despre prognozele pentru perioada următoare și efectele restricțiilor impuse în procesul de gestionare a epidemiei asupra economiei ambelor state.

Premierul Ion Chicu a mulțumit Guvernului Federației Ruse pentru suportul acordat sub formă de echipamente medicale și teste, pentru transportul unui număr mare de cetățeni moldoveni din Rusia, dar și pentru cursa charter oferită pentru a transportarea lotui de produse medicale din China.

În același timp, oficialii au discutat subiectele de pe agenda comisiei mixte inter-guvernamentale moldo-ruse și au examinat cum se implementează deciziile adoptate. 

Mere din livada fermierului Nicolae Pascal - Sputnik Moldova
Moldova: Record istoric la venituri obținute din exportul fructelor în Rusia
Chicu și Vasnețov au ajuns la concluzia că tendințele economice globale și regionale indică necesitatea identificării căilor de stimulare a activităților comerciale și de menținere a consumului.

Premierul a vorbit despre intenția Guvernului de a investi în infrastructură pentru a crea locuri de muncă și pentru a crește atractivitatea țării ca destinație investițională pentru companiile industriale. 

De menționat că Republica Moldova și Federația Rusă au semnat peste 157 de documente bilaterale. În primele 4 luni ale anului 2019, schimburile comerciale între cele două țări au fost de circa 256,26 milioane de dolari, dintre care exportul produselor moldovenești a constituit 80,68 milioane de dolari.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0