Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Nicolae Ciubuc, întrebat dacă l-ar tenta 500 de mii euro să plece din PDM: M-ar tenta ca…

© Sputnik / OsmatescoNicolae Ciubuc
Nicolae Ciubuc - Sputnik Moldova
Abonare
Soarta majorității parlamentare depinde de doar câțiva deputați din actuala alianță. Coaliția se poate destrăma, dacă aceștia vor adera la alte fracțiuni.
Nicolae Ciubuc, întrebat dacă l-ar tenta 500 de mii euro să plece din PD

Democrații și socialiștii afirmă că parlamentarii care au decis să plece din PDM au făcut-o în interes pecuniar, lucru negat de persoanele vizate. În spațiul public se vehiculează sume între 250 și 500 de mii de euro pentru plecările din PDM și aderarea la alte formațiuni politice, însă și acest lucru a fost negat. L-am întrebat pe deputatul democrat Nicolae Ciubuc câtă imunitate are și ce ar face dacă i s-ar propune jumătate de milion de euro pentru a părăsi formațiunea. Iată ce a declarat vicepreședintele PD:

”Pe mine mai mult m-ar tenta ca sumele, care știm cu toții de unde provin, să fie returnate în bugetul statului și, după caz, noi ca deputați care avem și experiență în domeniu să utilizăm aceste mijloace pentru dezvoltarea reală a sectorului agricol, care are necesitate mare de bani”, spune deputatul PDM, Nicolae Ciubuc.

Totodată, democratul a menționat că astfel de acțiuni care au loc în ultima perioadă compromit mult principiile parlamentarismului din Republica Moldova.

”Prezența mea în Parlament este legată de angajamentele pe care le am față de cetățeni și oamenii din circumscripția 15 din Călărași, de unde provin. Problemele oamenilor – asta este motivația, tentația și rolul meu în Parlamentul Republicii Moldova. Dar propuneri venite din partea unor deputați întâmplător veniți în Legislativ, bazate pe schemele care au fost în spate, le voi critica vehement. Îmi pare foarte rău că astfel de acțiuni compromit principiile parlamentarismului în Republica Moldova”,  mai spune deputatul PD, Nicolae Ciubuc.

Menționăm că din 30 de deputați câți avea după alegerile din februarie 2019, fracțiunea democraților a rămas cu 15, majoritatea  dintre ei au aderat la grupul parlamentar Pro Moldova, iar doi dintre ai au aderat la Partidul politic Șor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0