Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Anatol Pahopol este nou membru al CSM: Decizia a fost luată în ședința de astăzi

© Sputnik / Miroslav RotariВысший совет магистратуры
Высший совет магистратуры  - Sputnik Moldova
Abonare
Anatol Pahopol a fost votat în funcția de membru al CSM. Acest lucru a fost posibil după ce Parlamentul a adoptat proiectul ce prevede ca funcțiile vacante în CSM să fie ocupate de membri supleanți. 

CHIȘINĂU, 26 mai - Sputnik. Anatol Pahopol a fost detașat în funcția de membru ai Consiliului Superior al Magistraturii. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a CSM. 

Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Politică
Parlamentul a modificat unele acte normative cu privire la CSM - Detalii

Acest lucru a fost posibil după ce Parlamentul a aprobat un proiect conform căruia, până la alegerea noilor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii la Adunarea Generală a Judecătorilor, funcțiile vacante vor fi ocupate de membri supleanți. 

După demisia judecătorului Alexandru Gheorghieș, din propria inițiativă, din funcția de membru al CSM, acesta a fost înlocuit cu membrul supleant Luiza Gafton, care a acumulat mai multe voturi la Adunarea Generală a Judecătorilor.

În data de 9 august 2019, membrul supleant al CSM din rândul judecătorilor Anatol Pahopol a înregistrat la CSM cererea de demisie din această poziție, dar care nu a fost soluționată până în prezent. Prin urmare, acesta a fost votat astăzi în funcția de membru al CSM. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0