Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon: S-a încercat coruperea mai multor deputați socialiști pentru ca să părăsească PSRM

© Sputnik / Miroslav RotariPSRM
PSRM - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a anunțat că s-a încercat coruperea mai multor deputați socialiști pentru a-i determina să părăsească PSRM și să treacă de partea Partidului ”ȘOR” sau a grupului parlamentar ”Pro Moldova”. Deputaților li se promitea câte 400-500 de mii de euro.

CHIȘINĂU, 25 mai - Sputnik. Președintele Igor Dodon a dezvăluit în cadrul unei emisiuni pe portalul Agora.md că s-a încercat coruperea mai multor deputați socialiști pentru ca aceștia să părăsească Partidul Socialiștilor și să adere la alte formațiuni politice. 

Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Premieră în Moldova: condamnaţi pentru coruperea alegătorilor
Șeful statului nu a precizat numărul deputaților PSRM și nici nu a dezvăluit numele acestora. Anterior, deputatul PSRM Vlad Batrîncea spunea că ar fi vorba de cel puțin patru reprezentanți ai fracțiunii. 

”Au fost câteva încercări de a discuta cu deputații socialiști, cu oferte de 400-500 de mii de euro. Au spus că prin intermediari, persoane cunoscute, apropiate, rude chiar. Li s-a spus, uite trebuie să treceți la Partidului ”ȘOR” sau la grupul parlamentar ”Pro Moldova” și veți primi așa recompensă. Le-au pregătit și textul de comunicat pe care să-l lanseze. Unii din acești deputați s-au adresat oficial la Procuratura Generală și sunt deschise cauze penale în acest sens. Scopul acestei grupări pe care eu o numesc mafiotice este principial să rupă măcar un deputat de la socialiști, ca să arate că sunt fisuri și în echipa PSRM. Sper ca echipa socialiștilor să facă față acestor provocări, toți 37 de deputați. Noi am trecut prin perioade și mai grele”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a anunțat că se încearcă coruperea nu doar a deputaților socialiști, ci și a primarilor și consilierilor locali ai PSRM, dar și a celor din PAS și PPDA. 

”De exemplu, un primar de la Cahul mi spus că au venit de la Partidul ”ȘOR” și i-au spus uite îți dau un greder să faci drumurile în sat, dar tu treci de la PSRM la noi. Noi documentăm aceste cazuri. Nu trebuie să se bucure cei de la PAS și DA că se încearcă coruperea deputaților și primarilor de stânga, știm că se încearcă să fie abordați primarii și consilierii lor. Iată aici trebuie să avem o poziție comună și să stopăm aceste fenomene”, a mai spus șeful statului.

Aceste informații nu au fost comentate deocamdată de reprezentanții Partidului ”ȘOR” și cei ai grupului parlamentar ”PRO MOLDVA”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0