Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Număr record de încălcări în trafic: 28 de accidente timp de 48 de ore în Capitală

© Sputnik / Miroslav RotariПроисшествия
Происшествия - Sputnik Moldova
Abonare
În doar 48 de ore în Capitală s-au produs 28 de accidente rutiere. În două cazuri, șoferii au urcat în stare de ebrietate la volan. Încălcările au fost înregistrate în timpul acțiunii ”10 zile de activități împotriva accidentelor rutiere”.

CHIȘINĂU, 25 mai - Sputnik. Accidentele rutiere rămân la ordinea zilei în Capitală. Timp de 48 de ore s-au produs 28 de coliziuni, dintre care 23 soldate cu pagube materiale și 5 cu șapte persoane traumatizate. Oamenii legii au stabilit că în cazul a două accidente rutiere șoferii au urcat în stare de ebrietate la volanul mijloacelor de transport. 

Unul dintre cele mai grave accidente s-a produs noaptea trecută pe strada Alecu Russo. Forțele de ordine au stabilit că un șofer în vârstă de 22 de ani a pierdut controlul volanului, a derapat de pe carosabil și a intrat cu mașina într-un copac, apoi vehiculul s-a ciocnit cu un automobil care era parcat. În urma impactului, șoferul și pasagerul său de 19 ani s-au ales cu diverse traumatisme și au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale. În acest caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstațelor. 

În acest context, poliția le recomandă șoferilor să țină cont de mai multe reguli: 

  • să nu se urce băuți la volan pentru a nu pune în pericol viața celor din jur.
  • să evite manevrele riscante și depășirile neregulamentare.
  • să fie prudenți în trafic.
  • să să se asigure înainte de a schimba direcția sau banda de circulație.
  • să reducă viteza în locurile semnalate de indicatoarele rutiere şi în special la trecerile de pietoni, în zonele aglomerate, în apropierea intersecţiilor sau la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii.

Amintim că până în data de 31 mai se desfășoară â acțiunea ”10 zile de activități împotriva accidentelor rutiere”. Scopul operațiunii este de a preveni încălcările regulamentului circulației rutiere și reducerea numărului accidentelor, precum și sporirea nivelului de disciplină al participanților în trafic.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0