Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldoveni de succes: Talentata Ana Everling, despre cariera muzicală de peste ocean

© Sputnik / Rodion ProcaAna Everling
Ana Everling - Sputnik Moldova
Abonare
Cărările vieții și căutările sufletești au dus-o pe Ana Everling (Munteanu) în America. Și pentru că muzica este mediul în care se simte ca peștele în apă – a testat mediul muzical de acolo, i-a plăcut și a hotărât să-și continue cariera peste ocean.
Moldoveni celebri: Talentata Ana Everling, despre cariera muzicală de peste ocean

Ana Everling a plecat din Moldova acum 10 ani, fiind deja cunoscută în mediul artistic din țara noastră. "Voce de îngeraș" - așa îi spun oamenii care o cunosc.  

Violeta Grecu - Sputnik Moldova
Ea este prima femeie acceptată în calitate de cântăreață pe gondolele venețiene

Moldoveanca este o fire foarte muncitoare, iar de acest lucru se poate convinge fiecare care îi află povestea. În perioada de vârstă 7 - 14 ani a studiat solfegiu, pian și canto la școala de muzică "Iulia Hașdeu", unde cânta în corul de copii "Trison". De la 18 și până la 23 de ani a studiat muzica de JAZZ la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, fiind implicată în prima sa trupă de jazz. La vârsta de 23 de ani, tânăra a hotărât să se mute cu traiul în SUA, acolo unde a reușit să fie îndrăgită de mulți oameni.

Doi ani mai târziu a început să cânte în mai multe proiecte, având stiluri diferite: Jazz, Latino-american, Folk, Pop, Balkan și Electronic music. De asemenea, face parte din Trupele Rio Bamba, Ode, Beats y Bateria.

"Sunt precum un cameleon muzical. Așa mă consider, pentru că interpretez diverse stiluri. Sunt bucuroasă că publicul apreciază ceea ce fac", a declarat pentru Sputnik Ana Everling.

Mai mult decât atât, chiar dacă este plecată de ceva vreme peste hotare, tânăra nu pierde niciodată ocazia să interpreteze cântece folclorice moldovenești, lucru pe care l-a făcut recent, în debutul unui proiect ambițios la Chicago.

Mai multe informații despre activitatea moldovencei peste hotare, dar și despre proiectele ambițioase are aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0