Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Câți bani s-au acumulat pe contul anti-COVID-19 al Primăriei și cum au fost distribuiți

© Sputnik / Miroslav RotariПримэрия Кишинева
Примэрия Кишинева  - Sputnik Moldova
Abonare
Persoane fizice și juridice au donat 1,6 milioane de lei pe contul bancar deschis de Primăria Chișinău pentru combaterea COVID-19. Un milion de lei deja a fost distribuit unor spitalele și policlinici.

CHIȘINĂU, 23 mai – Sputnik. Primăria Chișinău anunță că s-au acumulat 1,6 milioane de lei pe contul bancar pe care l-a deschis pentru combaterea COVID-19. Banii au fost donați de persoane fizice şi juridice.

Prelevare probe la Covid-19 - Sputnik Moldova
Societate
Crește numărul persoanelor vindecate de COVID-19: Date noi de la Ministerul Sănătății

Sâmbătă, 23 mai, soldul rămas pe cont era de circa 600 de mii de lei.

Restul sumei deja a fost distribuită spitalelor municipale, asociațiilor medical-teritoriale din sectoarele Chișinăului, precum și Direcției generale asistență socială și sănătate, pentru achitarea serviciilor de transportare și, respectiv, de alimentare a medicilor.

În primul rând însă banii vor fi utilizați pentru achiziţionarea de medicamente și echipamente de protecție - mănuși, halate, măști, ochelari, termometre etc..

Iată cum au fost distribuiți banii:

- AMT Buiucani, AMT Ciocana, AMT Râşcani, AMT Botanica - câte 250 mii lei;

- AMT Centru - 150 mii lei;

- IMSP Spitalul Clinic Municipal ,,Sfântul Arhanghel Mihail",  - 100 mii lei;

- IMSP Spitalul municipal nr.4 - 100 mii lei,

- IMSP Spitalul municipal nr.1 - 100 mii lei;

- Direcţia generală asistenţă socială şi sănătate - 50 mii lei pentru serviciile de transport  a lucrătorilor medicali şi 100 mii lei pentru serviciile de alimentaţie a medicilor.

Entitățile beneficiare ale sumelor indicate vor prezenta ulterior rapoarte publice despre utilizarea banilor.

Decizia privind distribuirea banilor a fost luată de Grupul de lucru creat în scopul gestionării mijloacelor bănești donate de agenții economici și persoanele fizice, în urma examinării necesităților instituțiilor medico-sanitare publice, precizează Primăria.

Contul bancar rămâne deschis - detaliile sunt prezentate pe pagina web a Primăriei Chișinău. Cetăţenii și agenții economici pot dona în continuare bani și prin intermediul serviciului guvernamental de plăţi electronice „Mpay”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0