Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ședință experților de la Chișinău și Tiraspol: Ce probleme au fost abordare

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaȘedință între experți pe probleme vamale de la Chișinău și Tiraspol
Ședință între experți pe probleme vamale de la Chișinău și Tiraspol - Sputnik Moldova
Abonare
Un grup de lucru la nivelul experților între Chișinău și Tiraspol s-a întrunit astăzi în ședință. Despre ce au discutat și ce au convenit.

CHIȘINĂU, 22 mai – Sputnik. Grupul de lucru pe probleme vamale s-a întrunit astăzi la nivelul experților între Chișinău și Tiraspol. Potrivit unui comunicat al Biroului Politici de Reintegrare, este prima ședință a grupului de lucru de la începutul pandemiei.

Дом Советов - Sputnik Moldova
Societate
Autoritățile de la Chișinău și Tiraspol și-au unit eforturile în lupta cu COVID-19

Participanții grupului de lucru s-au referit și la anularea taxelor de vinietă pentru posesorii mijloacelor de transport și cetățenilor Republicii Moldova care traversează regiunea transnistreană, precizări la cauze individuale, circulația persoanelor fizice care importă bunuri și au patentă de întreprinzător etc.

În timp ce partea transnistreană a abordat proiectul deciziei protocolare elaborate pe domeniul vamal, reprezentanții Chișinăului au insistat pe soluționarea problemelor ce țin de carnetul TIR, respectarea condițiilor privind bunurile prohibite și excluderea aplicării taxelor de drum pentru cei care conduc mijloace de transport înmatriculate în Republica Moldova sau cei care dețin cetățenia Republicii Moldova.

Pentru că părțile au subiecte diferite de discuții pe dimensiunea vamală, s-a convenit să fie luată o pauză până la următoarea ședință pentru a reflecta asupra subiectelor propuse de către fiecare dintre participanții la dialog.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0