Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia prognozează o recoltă de cereale de 120 milioane tone în 2020

© Sputnik / Sergey Venyavsky / Accesați arhiva multimediaУборка урожая зерновых культур
Уборка урожая зерновых культур - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul Agriculturii al Rusiei se așteaptă în acest an la o recoltă de 120 milioane de tone de cereale.

CHIȘINĂU, 22 mai – Sputnik. Ministerul Agriculturii al Rusiei se așteaptă în anul 2020 la o recoltă de cereale de peste 120 milioane de tone, a declarat ministrul Agriculturii, Dmitri Patrușev.

“Ne așteptăm în anul 2020 la o recoltă de cereale de peste 120 milioane de tone”, a declarat Patrușev în cadrul unei ședințe cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, dedicate situației din agricultură și industria alimentară.

Potrivit ministrului, recolta de culturi oleaginoase este prognozată la nivel de până la 22,5 milioane de tone, legume – peste 16 milioane de tone, cartofi – peste 22 de milioane de tone. „Toți acești indicatori sunt la nivelul anului trecut”, a menționat ministrul. El a mai remarcat că în prezent sarcina cheie în agricultură este desfășurarea în regim normal a lucrărilor de primăvară.

Президент РФ В. Путин выступил с обращением к гражданам - Sputnik Moldova
Rusia
Vladimir Putin anunță noi măsuri de sprijinire a cetățenilor ruși - detalii

În prezent, ritmurile de însămânțare depășesc nivelul de anul trecut, peste 36 milioane de hectare sunt plantate deja cu culturi de primăvară.

“În legătură cu condițiile meteo nefavorabile în perioada iarna-primăvara, într-un șir de subiecți federali s-a deteriorat starea culturilor de iarnă. În acest fel, admitem o diminuare a recoltei de până la 30 la sută în ținuturile Krasnodar și Stavropol, precum și în regiunea Rostov”, a spus Patrușev.

La sfârșitul lunii ianuarie, Ministerul Agriculturii a indicat într-o prezentare că se orientează la o recoltă de cereale de 125,3 milioane de tone în 2020.

Prim-viceministrul Agriculturii, Djambulat Hatuov, a anunțat în aprilie că ministerul își păstrează prognozele legate de recolta de cereale în acest an.

Potrivit Rosstat, recolta brută a cerealelor în Rusia în anul 2019 a constituit 121,2 milioane de tone – e cel de-al doilea indicator din perioada postsovietică după recordul din anul 2017. Anul trecut recolta de grâu a constituit 74,453 milioane de tone.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0