Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Intervenție SMURD: Doi pacienți au fost transportați de urgență la Chișinău

Abonare
Doi pacienți au fost transportați de urgență cu un echipaj SMURD de la Bălți la Chișinău. Ambii aveau nevoie de hemodializă.

CHIȘINĂU, 22 mai - Sputnik. Doi pacienți care aveau nevoie de îngrijiri medicale suplimentare au fost transportați cu un echipaj SMURD de la Bălți la Chișinău.

Un pacient de la Ocnița, transportat la Chișinău de un echipaj SMURD - Sputnik Moldova
Intervenție SMURD: Un pacient transportat de la Ocnița la Chișinău

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 59 de ani și o femeie în vârstă de 61 de ani care aveau nevoie de hemodializă au fost preluați de echipajul SMURD din cadrul Detașamentului Regional Căutare Salvare numărul 2. 

Cei doi au fost transportați în siguranță la Institutul de Medicină Urgentă din Capitală. Operațiunea a fost efectuată prin intermediul ambulanței de terapie intensivă de tip C1. Pacienții au fost strict monitorizați de medicii și paramedicii SMURD, fiind aduși în siguranță la Chișinău.

În Capitală aceștia au fost preluați de medicii Institutului de Medicină Urgentă pentru îngrijiri suplimentare. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de la începutul anului 2020 în Republica Moldova au avut loc zece intervenții SMURD pentru transportarea pacienților, dintre care trei terestre și șapte aero-medicale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0