Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Epidemiolog cu peste 50 de ani în domeniu spune care e soluția pentru a scăpa de COVID-19

© SputnikViorel Prisacari
Viorel Prisacari - Sputnik Moldova
Abonare
Pandemia de coronavirus nu se lasă învinsă, iar numărul persoanelor infectate este relativ la fel sau chiar și mai mare decât în perioada stării de urgență în țară.
Epidemiolog cu peste 50 de ani în domeniu, spune care e soluția pentru a scăpa de COVID-19

Șeful Catedrei Epidemiologie de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Viorel Prisacari, vine cu precizări importante în contextul responsabilizării și responsabilității fiecărui cetățean în parte în lupta contra noului tip de coronavirus. Epidemiologul, cu o experiență de peste 50 de ani în domeniu, afirmă că masca este ”lucru sfânt”, iar dacă vrem să scăpăm de această epidemie în Republica Moldova, atunci să purtăm cu toții măști medicinale.

”Să nu ne pară o glumă, să purtăm toți măști și să o facem corect. Cel care nu face acest lucru, nu este conștient. Doar că nu trebuie să uite de niște lucruri importante - chiar dacă cineva face o formă ușoară, poate îmbolnăvi membrii familiei”, spune Viorel Prisacari.

Totodată, șeful Catedrei Epidemiologie de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Viorel Prisacari, mai spune că ceea ce urmează de acum încolo depinde doar de noi.

”Masca trebuie îmbrăcată corect, nasul obligatoriu trebuie să fie acoperit. Dacă purtăm masca incorect, degeaba o purtăm. Cel mai ușor se transmite prin respirat și inhalat. De asta e necesară și distanța de minim un metru, dar trebuie să fie și mai mare”, mai spune Viorel Prisacari.

Totodată, explică specialistul, ”dacă în organism a intrat o cantitate mai mică de microbi, faci o formă ușoară de COVID-19, însă dacă este o cantitate mai mare, atunci faci o formă mai gravă”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0