Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Două soluții ca Plahotniuc să ajungă în Moldova – ce spune un deputat PD

© Sputnik / OsmatescoNicolae Ciubuc
Nicolae Ciubuc - Sputnik Moldova
Abonare
Un mandat de arest preventiv pe un termen de 30 de zile pe numele fostului lider democrat a fost admis de judecători.
Două soluții ale lui Plahotniuc să ajungă în Moldova – ce spune un deputat PD

La un moment dat, anumiți politicieni au declarat că fostul lider al PDM Vlad Plahotniuc deja stă cu bagajele făcute și ar vrea să revină în Republica Moldova, făcând referire la ultimele jocuri care au loc pe scena politică de la Chișinău. În acest context, l-am întrebat pe unul dintre vicepreședinții Partidului Democrat, Nicolae Ciubuc, dacă formațiunea din care face parte nu i-a făcut prea devreme ”parastasul politic” fostului lider al PD. Iată ce a declarat parlamentarul:

”Sunt două modalități, fie că revine benevol, fie că poate fi adus forțat în baza unui mandat de arest în urma procedurii de extrădare. Eu de exemplu nu am de ce să îmi fac griji de venirea sau absența dumnealui. Eu cred că dumnealui în acea perioadă nu trebuia să plece și să lasă echipa fără suport moral și lider. Pe Vladimir Plahotniuc nu îl mai leagă nimic de Partidul Democrat, acum PD are un alt lider. Dumnealui nici membru al PD nu mai este”, spune deputatul PD, Nicolae Ciubuc.

Amintim că, la începutul acestei săptămâni, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a informat la un briefing că Vlad Plahotniuc este unul dintre principalii beneficiari ai fraude bancare și că există dovezi solide în acest sens. Potrivit lui Stoianoglo, Plahotniuc ar fi fost beneficiar al unor credite luate de la BEM.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0