Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Protest în fața Parlamentului: Care sunt revendicările oamenilor

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Angajații din domeniul HoReCa protestează și astăzi în centrul Capitalei. Aceștia le cer autorităților să li se permită să muncească.

CHIȘINĂU, 21 mai - Sputnik. Protest în fața Parlamentului. Angajații din domeniul HoReCa le-au cerut și astăzi guvernaților să le permită să muncească. Aceștia se plâng că au pierderi enorme din cauza că totul a stat în loc în perioada stării de urgență.

Acum, spun ei, nu mai au cu ce să-și achite creditele pentru că nu au cum să câștige bani. Câțiva deputați au ieșit în fața protestatarilor și au discutat cu oamenii.

Guvernul republicii Moldova - Sputnik Moldova
Societate
Ploaia nu i-a împiedicat să protesteze: Comercianții cer să li se permită să muncească

Marți, mai mulți angajații din domeniul HoReCa au protestat în fața Guvernului. Acțiunile au loc în contextul în care, din cauza situații epidemiologice din țară, toate localurile și piețele din Capitală rămân închise pentru clienți.

Autoritățile au anunțat anterior că antreprenorii din acest sector ar putea să-și reia activitate începând cu data de 1 iunie.

Însă Ion Chicu a precizat că acest lucru se va întâmpla dacă evoluția situației epidemiologice se va menține in parametrii actuali. Totodată, el a menționat, fiind citat de Direcția Comunicare și Protocol a Guvernului Republicii Moldova, că companiile din domeniul HoReCa vor beneficia de instrumentul de subvenționare a dobânzilor pentru credite.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0