Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Parlamentul a ratificat acordul de finanțare cu AID: „Răspuns de Urgență la COVID-19”

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента
Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul a ratificat acordul de finanțare cu Asociația Internațională pentru Dezvoltare privind implementarea proiectului ”Răspuns de Urgență la COVID-19”.

CHIȘINĂU, 21 mai - Sputnik. Parlamentul a ratificat în ședința de astăzi acordul de finanțare între Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare privind implementarea proiectului ”Răspuns de Urgență la COVID-19”, semnat în data de 28 aprilie 2020.

Prevederile acordului au fost prezentate în plenul Parlamentului de Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. 

”Valoarea proiectului constituie aproape 53 de milioane de euro. Obiectivele acestuia vizează prevenirea, detectarea și răspunsul la amenințarea reprezentată de pandemia de COVID-19 în țara noastră”, a precizat Dumbrăveanu. 

Prima parte a Proiectului, în valoare de 52,3 milioane de euro, constă în asigurarea sprijinului imediat pentru a preveni declanșarea COVID-19 sau pentru a limita transmiterea locală prin aplicarea strategiilor de carantină.

Заседание Парламента 06/03/2020 - Sputnik Moldova
Politică
Un deputat a fost confirmat cu COVID-19: Toți parlamentarii vor fi testați

Măsurile incluse țin de îmbunătățirea procedurii de confirmare a cazurilor, consolidarea sistemului de sănătate pentru a asigura îngrijirea pacienților cu COVID-19 în faza critică și a minimaliza riscul de infectare a pacienților și lucrătorilor medicali, acordarea sprijinului social și financiar gospodăriilor, sensibilizarea factorilor de decizie și a publicului, etc.

Partea a doua include managementul, monitorizarea și evaluarea implementării, în valoare de 0,6 milioane de euro, și constă în desfășurarea activităților de management a Proiectului. Proiectul va fi implementat timp de doi ani, până în data de 30 aprilie 2022. Acesta conține condiții standard prevăzute pentru creditele oferite de AID.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0