Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ziua Mondială a Metrologiei: Ministrul Railean i-a felicitat pe angajații din domeniu

© Photo : Ministerul Economiei și InfrastructuriiSergiu Railean la Institutul Național de Metrologie
Sergiu Railean la Institutul Național de Metrologie - Sputnik Moldova
Abonare
De Ziua Mondială a Metrologiei, sărbătorită anual pe 20 mai, ministrul Sergiu Railean i-a felicitat pe specialiștii din domeniu, evidențiind importanța științei măsurării pentru societate.

CHIȘINĂU, 20 mai – Sputnik. Cu prilejul Zilei Mondiale a Metrologiei, ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a întreprins o vizită de lucru la Institutul Național de Metrologie (INM).

Serghei Lelic - Sputnik Moldova
Moldovenii, înșelați în piețe și la stațiile de alimentare cu combustibil din țară

Ministrul a abordat mai multe subiecte în discuția cu angajații, printre care activitatea INM pe durata stării de urgență în sănătatea publică, măsurile de protecție a angajaților, dificultățile curente, regimul de prestare a serviciilor pentru agenții economici în contextul actual etc., a informat Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI).

Ministrul le-a adresat felicitări angajaților din domeniul metrologiei, evidențiind importanța științei măsurării pentru societate.

„Fără metrologie nu am fi avut comerț, industrii, medicină, tehnologii, infrastructură și tot ceea ce numim progres. Și asta pentru că la baza oricărui proces tehnologic stau măsurările, de corectitudinea și exactitatea cărora depinde calitatea și conformitatea produselor sau a serviciilor”, a menționat Sergiu Railean.

Potrivit directorului INM, Anatolie Melenciuc, institutul administrează baza națională de etaloane, care este una din cele mai moderne din regiune. Această activitate presupune realizarea continuă a exercițiilor de măsurare, acumulare și examinare a rezultatelor, interpretarea lor și perfecționarea tehnicilor de măsurare. Actualmente, Republica Moldova dispune de 18 etaloane naționale recunoscute la nivel european, care sunt deținute de către INM. Anual, institutul efectuează circa 3.500 de etalonări.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0