Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ion Chicu, despre cursele ilegale pe străzile localităților: Sunt crime

CC0 / Pixabay / Aghilms / Одометр
Одометр - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectoratul Național de Securitate Publică continuă acțiunile de contracarare a curselor ilegale care se desfășoară pe străzile din Chișinău sau pe drumurile naționale.

CHIȘINĂU, 20 mai – Sputnik. Mai mulți conducători auto s-au adunat noaptea trecută pentru a participa la curse ilegale pe străzile din Chișinău și în suburbii. Intenția le-a fost dată peste cap de polițiștii Inspectoratului Național de Securitate Publică care i-a depistat și dispersat.

Chiar și așa, unii dintre ei nu au ascultat de recomandarea inspectorilor și s-au deplasat în alte puncte, fiind convinși că acolo vor putea continua cursa. Nici de această dată nu au avut noroc - polițiștii INSP i-au deconspirat și le-au verificat actele dar și starea tehnică a mașinilor. În urma verificărilor, un șofer a fost sancționat pentru că conducea agresiv, iar altul - pentru că exploata mașina reutilată fără autorizație. În același timp, a fost depistat un conducător auto în stare de ebrietate. Acestuia ia fost ridicat permisul de conducere.

Viteză - Sputnik Moldova
Societate
Pedepse mai dure pentru încălcarea limitei de viteză: Decizia autorităților

Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP informează că va intensifica măsurile de documentare a șoferilor amatori de viteză, iar toți cei depistați vor fi sancționați, fără nicio abatere de la lege.

Totodată, premierul Ion Chicu le-a cerut miniștrilor Afacerilor Interne și celui al Justiției să întreprindă toate măsurile pentru ca aceste acțiuni să fie stopate. Prim-ministrul a cerut înăsprirea regulilor de circulație.

„Eu cred că aceste competiții pe străzile localităților sunt crime. Sunt atentate evidente la viața oamenilor și trebuie să fie tratate de legislația Republicii Moldova ca atare”, a declarat Ion Chicu.

În context premierul a cerut ca până la următoarea ședință a Guvernului un proiect de înăsprire a regulilor să fie pregătit și prezentat pentru promovare.

Ultima oră: Poliția oferă detalii despre accidentul fatal din Capitală>>>

Amintim, în noaptea de 16 spre 17 mai, două persoane au decedat după ce o mașină antrenată într-o astfel de cursă s-a izbit violent de o alta, provocând un accident în lanț.

Autoritățile îndeamnă cetățenii care observă astfel de întruniri să apeleze la numărul de telefon 022-22-30-59, Unitatea de Gardă a Inspectoratului Național de Securitate Publică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0